החוק בישראל דואג לעובדים השכירים לא רק בעת עבודתם אלל גם לעתיד הרחוק יותר, הזמן בו הם יהיו בפנסיה. על כן, במסגרת החוק, מחויב כל מעסיק להפריש כספים לקרן הפנסיה של העובדים שלו. מעסיק שלא עוזה שאת על פי החוק צפוי לתביעה מצד העובדים שלו ולשלם ביוקר על כך.
הפרשות מהמעסיק לקרן פנסיה הן חובה בישראל. כל חודש על המעסיק להעביר את חלקו של העובד שמנוכה מתלוש השכר, את חלקו של המעסיק ותשלום שהוא עבור פיצויי פיטורין. סדר הגודל הוא כ 18 וחצי אחוזים משכר העבודה.
מעסיק שלא משלם את התשלומים הללו פוגע בעובד בכמה דרכים:
- החיסכון הפנסיוני של העובד נפגע.
- קרן הפנסיה עלולה להחליט על ביטול ביטוח אובדן כושר עבודה.
- פיצויי הפיטורין אינם נחסכים למקרה הצורך.
עובד שנפגע מהמעסיק שלו בשל אי העברת תשלומים אלו, רשאי להגיש תביעה נגד המעסיק באמצעות עורך דין דיני עבודה על בסיס אי תשלום פנסיה.
תהליך תביעת מעסיק על אי תשלום פנסיה
ראשית כל חשוב לנסות ולעקוב אחרי הפרשות מהמעסיק לקרן הפנסיה שלכם. בדרך כלל תקבלו על כך דיווח מקרן הפנסיה בדוחות שנתיים או רבעוניים.
במקרים בהם אין הפרשות שכאלו או שהן הופסקו, נהוג גם כן לקבל מכתב התראה על כך ולכן כדאי מאוד לבדוק שאתם אכן מקבלים מכתבים מקרן הפנסיה שלכם.
במידה וזה המצב ואתם מבינים שאין העברות כספים לקרן הפנסיה שלכם ההמלצה שלנו היא ראשית כל לפנות אל המעסיק במכתב רשום ולדרוש ממנו את תשלום החובות שלו כלפיכם ללא דיחוי. אם הוא מסרב או מתנער מכך, אתם רשאים לתבוע את המעסיק בבית הדין לעבודה וגם להתפטר תחת דין מפוטר אם אתם חשים שהמעסיק מנסה להתנער מהחובה שלו כלפיכם בעניין זה.
מעסיק שמנכה את חלקו של העובד ולא מעביר לקרן הפנסיה שלו אף חוטא חטא גדול יותר ולמעשה מדובר על גניבה מכספו של העובד. במקרה שכזה, אם יש הוכחות לדבר, מדובר על עבירה פלילית והדין עליה חמור אף יותר.
מה קורה במקרה של פשיטת רגל?
יש מקרים בהם העסק נקלע לחובות ורק אז מתברר לעובדים בו שהם לא זכו להפרשות לקרן הפנסיה כפי שמורה החוק. במקרה שכזה תביעה של כמה עובדים בסכומים של עשרות אלפי שקלים כל אחד עלולה להוביל את העסק לפשיטת רגל.
המקרים האלו מורכבים יותר אך לעובדים יש הגנה מביטוח לאומי לכיסוי סכום של עד 18000 ₪ מהחוב שנצבר לזכותם. עליהם ראשית כל להגיש תביעה לפירוק חברה על ידי עובדים נגד המעסיק ולאחר מכן להגיש תביעה לביטוח לאומי שישלים להם את הסכומים שלא קיבלו.
לסיכום, כפי שניתן להבין כל המקרים הללו מורכבים ואינם כה פשוטים ולכן אם נקלעתם לתסבוכת שכזאת, כדאי מאוד לקבוע פגישת יעוץ משפטי עם עורך דין דיני עבודה כדי לקבל מידע נוסף על חובת ביטוח פנסיוני לעובדים ומה המצב שלכם בעניין זה מול המעסיק.
המאמר נכתב בשיתוף עם עו"ד מימון פאר – עורך דין דיני עבודה בתל אביב אשר מעניק ייעוץ משפטי למעסיקים או ייעוץ משפטי לעובדים בשלל סוגיות משפטיות הקשורות ליחסי עובד-מעביד.